8. lokakuuta 2015

RIIHIMÄEN LUKIO 110-VUOTTA

Riihimäen lukio vietti 6.10 110-vuotis juhlapäivää.
Päivän ohjelmaan kuului entisten lukion opiskelijoiden pitämiä luentoja sekä erilaisia työpajoja.
Kävimme tutustumassa YLE:n tuottajan Erkko Lyytisen sekä kitaranrakentaja  Juha Ruokankaan luentoihin. Kävimme myös muun muassa savipajassa.

Erkko Lyytinen, YLE:n tuottaja

Kertoi omista opiskeluajoistaan Riihimäen lukiossa ja omia kokemuksia ylioppilaskirjoituksista sekä työurastaan. Hän kertoi työskennelleensä yleisradiossa jo viisi vuotta. Työnkuvaan kuuluu muun muassa dokumenttielokuvien tuottaminen. Yksi syy miksi hän halusi tulla puhumaan lukiolle oli yhden dokumenttielokuvan näyttäminen. Dokumenttielokuva kertoi huutolaisista eli suomalaisista, joita kaupattiin 1900-luvun alkuun saakka. Lyytinen päätti luennon kertomalla, että toivoo meistä nuorista uusia tarinankertojia.


Juha Ruokangas, kitaranrakentaja


Ruokangas aloitti luennon kysymällä, kuinka moni tietää jo mitä aikoo tehdä lukion jälkeen. Vain huimat kolme kättä nousi. Hän lohdutti kertomalla, ettei itsekään tiennyt lukioaikana, mitä halusi tehdä sen jälkeen. Tärkeää hänelle oli, että saa tehdä sitä mikä kiinnostaa. Hänen kiinnostuksenkohteensa oli bändijutut. Niinpä hän lähti työvoimatoimiston työntekijän ehdotuksesta opiskelemaan soitinrakennusta. Lopulta siitä syntyikin oma yritys,joka on maailman menestyneimpiä kitaranrakennusyrityksiä. Luennosta jäi päällimmäisenä mieleen se, että tulee tehdä sitä, mikä kiinnostaa ja tehdä töitä sen eteen.





Savipaja
Kuvisluokassa oli savipaja, jossa sai tehdä oman keramiikkalehden.
Alimmassa kuvassa näkyy puuhailun tuloksia.


Lehdissä oli paljon vaihtoehtoja, joista sai valita mieleisen.
Myöhemmin poltetut lehdet lasitetaan halutulla värillä,jonka saimme itse valita.


Savipajan ohessa oli myös origamipaja.




Pajoissa sai myös mitata ja laskea hiusten paksuutta sekä värittää värityskuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti